Na Svjetski dan voda školarci posjetili vodocrpilište Klokun

Na Svjetski dan voda školarci posjetili vodocrpilište Klokun

22. ožujka 2023.

IMG-20230322-WA0030

Pristup svježoj i pitkoj vodi oduvijek je bio od krucijalne važnosti, a sve veća potražnja za vodom i sve veći pritisci na resurs bez kojeg nema života, doveli su u pitanje i opstojnost njezine kvalitete i količine. Svi znamo da je voda esencijalna za život, ali rijetko razmišljamo o tome koliko su njezine zalihe ograničene i zapravo nedostatne.

Kako bi podsjetio na ovaj globalni problem, UN svake godine 22. ožujka obilježava Svjetski dan voda s ciljem ukazivanja na odgovornost koju imamo kao pojedinci, ali i kao društvo u očuvanju vodnih resursa.

Ove godine u fokusu je poruka „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu“ s ciljem da svi doprinesemo racionalnom načinu korištenja i upravljanja vodom.

Povodom Svjetskog dana voda tradicionalno nas na vodocrpilištu Klokun posjete naši dragi školarci. Izlet je uvijek edukativnog karaktera kako bismo našim najmlađim generacijama prenijeli informacije o važnosti pitke vode kao prirodnog blaga kojeg bi kao budući naraštaji trebali čuvati, o kvaliteti vode iz slavina koju treba što više konzumirati, pokazali im crpljenje i obradu vode te od malih nogu ugradili zdrave navike.

Projekt Izgradnje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Ploče projekt je kojim će se smanjiti gubici vode u sustavu javne vodoopskrbe, osigurati bolja kvaliteta površinskih voda, kakvoća vode za kupanje, očuvati ekosustav i biološka raznolikost. Modernizacija i unapređenje cjelokupnog sustava vodno-komunalne infrastrukture unaprijedit će život svih građana Ploča i osigurati infrastrukturu kakvu moderan i napredan grad zaslužuje.

U drevnoj priči peruanskog naroda Quechua, kolibri u kljunu donosi kap vode kako bi pomogao u gašenju šumskog požara. Ostale životinje, unatoč tome što im je ugroženo stanište, smiju se ptici koja odgovara: „Činim što mogu“. Motivirani ovim primjerom, budimo i mi promjena koja znači! Na Svjetski dan voda svi smo pozvani da razmislimo o tome što i koliko voda znači za nas te gdje i kako možemo postupati odgovornije.

Kontakt

Izvor Ploče d.o.o.
Trg kralja Tomislava 16
20340 Ploče

Telefonski broj za informacije:

E-adresa za upite i informacije:

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr
Skip to content